Top

Adresa : Dukat fushe, Vlore, zona kadastrale 1569, zip 9426, Albania

E-Mail :
info@albadriatico.al
Tel :
+355 (0)68 2065 718

Ferma Mbareshtrimi

01
ferma

Rasati

Mbjellja e rasatëve duhet të ndodh në periudhën nga fillimi I muajit Prill deri në fund të muajin Qershor. Kjo është periudha më e përshtatshme, sepse temperaturat variojnë 15 - 24 gradë Celsius dhe këto temperatura krijojnë kushtet per rasatin.
02
ushqimi

Ushqyerja

Faza e dytë konsiston në ushqyerjen, monitorimin, mirëmbajtjen e peshqve dhe të gjithë fermës së akuakulturës.Receta ushqimore është në varësi të peshës së peshkut. Peshku i vogël ka një recetë të ndryshme nga peshku i madh
03
vjelja

Vjelja

Pasi kalojnë 14-16 muaj peshku arrin një peshë mesatare prej 300-400 gramësh dhe është gati për tu vjelë .Peshku kur vilet jo i gjithi është uniforme dhe ka diferenca në peshë. Për këtë arsye kryhet proçesi i seleksionimit ne dy prerje 300 grame e lartë

Magazinimi - Paketimi

04
transportimi

Ruajtja

Pasi vilet peshku transportohet nga ferma ne govata plastike termoizoluese me kapacitet deri ne 600-700 kg peshk për te magazina e përpunimit të peshkut.Temperature e përpunimit është 15-17 gradë.vendosen në dhomë frigoriferike dhe ruhen deri ne -2 grade
05
paketimi

Paketimi

Mbas mbarimit te vjeljes, seleksionimit dhe paketimit fillon procesi I shitjes.Malli shoqerohet me dokumentacionin përkatës Certifikatë veterinare të lëshuar nga Autoriteti i Kontrollit Ushqimor dhe ky process kryhet brenda dites dhe quhet “Shitje peshk i freskët”.
06
gap

Siguria

Certifikata Global G.A.P dhe IFS Global G.A.P eshte per mbareshtimin, fermen, ndersa IFS per Stabilimentin e paketimit. Certifikata ISO & HACCP 22000 : ISO eshte nje metode e kontrollit te cilesise. Licenca CE është një certifikim që tregon përputhjen me standardet Zonës Ekonomike Evropiane.

Prodhimi me standarte te EU-se dhe te Çertifikuara.